Twitter
staNews[0] = 'STAChristopher Marlowe po mnenju strokovnjakov Shakespearov soavtor

25. October 2016 - Dramatik iz elizabetinske dobe Christopher Marlowe je po mnenju strokovnjakov z Oxfordske univerze Shakespearov soavtor pri vsaj treh dramskih delih. Že dolgo so se pojavljala namigovanja, da naj bi Marlowe sodeloval s Shakespearom, raziskave pa so dokončno potrdile njegovo soavtorstvo pri treh delih drame Henrik VI.

'; staNews[1] = 'STAObeta se film o priljubljenem pevskem duu Al Banu in Romini Power

25. October 2016 - Obeta se film o priljubljenem pevskem duu Al Banu in Romini Power, poznanem po uspešnicah, kot sta Felicita in Sempre Sempre. Projekt bo financiral Andrej Agapov, ki stoji tudi za nedavno ponovno združitvijo Al Bana in Romine Power. Par se je razšel leta 1999, a se je leta 2013 vrnil na oder v Moskvi. Od tedaj je skupaj nastopil še nekajkrat.

'; staNews[2] = 'STAV Londonu bodo danes razglasili dobitnika nagrade man booker

25. October 2016 - V Londonu bodo nocoj razglasili dobitnika literarne nagrade man booker. Letošnji finalisti za nagrado so Paul Beatty, Graeme Macrae Burnet, Ottessa Moshfegh, David Szalay, Madeleine Thien in Deborah Levy. Slednja je tudi edina med letošnjimi finalisti, ki je bila v preteklosti že med nominiranci za to prestižno nagrado.

';
Boštjan M. Turk
publicist
četrtek ob 22.00 na TV3 Medias