Twitter
staNews[0] = '\"STA\"Tuje tiskovne agencije o Sloveniji (30. 11.)

30. November 2015 - Tuje tiskovne agencije so med drugim poročale o izjavi premierja Mira Cerarja, da na točkah, kjer bi določitev meje s Hrvaško lahko bila sporna, Slovenija ne bo postavljala žičnatih ovir. Poročale so tudi o nadaljnjem zmanjševanju števila prihodov beguncev v Slovenijo, zvišanju BDP in o kampanji pred referendumom o izenačitvi partnerskih skupnosti.

'; staNews[1] = '\"STA\"Delo: Uspeh, a spet ne za vse (1. 12.)

30. November 2015 - Pričakovanja za učinkovit podnebni dogovor v Parizu so namenoma zmanjševali, saj so bila ta v Kobenhavnu leta 2009 previsoka, dogovor pa sta z izključevanjem drugih na koncu preprečili Kitajska in ZDA. Tudi zato so se letos odločili, da bodo voditelji držav svoje povedali že prvi dan, v Delu piše Borut Tavčar.

'; staNews[2] = '\"STA\"Cerar v Parizu: Slovenija je lahko preko Luke Koper transportno okno za Vietnam

30. November 2015 - Predsednik vlade Miro Cerar je med dvostranskimi srečanji ob robu podnebnega vrha v Parizu danes izpostavil zelo resen pogovor z vietnamskim premierjem o razvoju gospodarskega sodelovanja. "Slovenija je lahko transportno okno za Vietnam in druge azijske države v Srednjo in Vzhodno Evropo preko Luke Koper," je ponazoril možnosti sodelovanja.

';
Alenka Bratušek
ponovitev intervjuja: ponedeljek ob 23.55
četrtek ob 22.00 na TV3 Medias