staNews[0] = '\"STA\"Minister za obrambo Jakič na obisku v Afganistanu

Kabul/Ljubelj, 16. aprila (STA) - Minister za obrambo Roman Jakič z delegacijo, v kateri sta tudi načelnik generalštaba Slovenske vojske generalmajor Dobran Božič in generalni direktor direktorata za obrambno politiko Primož Šavc, je danes na enodnevnem obisku pri pripadnikih 20. kontingenta Slovenske vojske, ki sodelujejo v operaciji Isaf v Afganistanu.

'; staNews[1] = '\"STA\"V nesreči trajekta ob obali Južne Koreje tudi mrtvi

Seul, 16. aprila (STA) - V nesreči trajekta, ki se je danes zjutraj potopil ob obali Južne Koreje, sta po najnovejših uradnih podatkih umrli dve osebi, 368 ljudi so rešili. Na trajektu, ki je vozil na otok Jeju, je bilo 477 potnikov in članov posadke, je namestnik ministra za varnost in javno administracijo Lee Gyeong Og povedal novinarjem v Seulu.

'; staNews[2] = '\"STA\"V Bostonu uničili sumljiva nahrbtnika v cilju maratona

Boston, 16. aprila (STA/DPA) - Le nekaj ur po prireditvi v spomin na lanski tragični bostonski maraton, kjer sta v cilju odjeknili dve bombni eksploziji, tri osebe pa so izgubile življenje, so varnostne službe danes v izteku letošnje trase našle dva zapuščena nahrbtnika. Iz varnostnih razlogov so jih strokovnjaki razstrelili, policija pa je enega osumljenca že priprla.

';
Necenzurirano
Ozadja. S forenziki iz Pivovarne Laško in trači Pop TV-ja nad Požareport
Po tožbah, ki jih zoper spletni portal Požareport.si ter mojo malenkost vlagajo bizarni liki slovenske tranzicije ...