Twitter
staNews[0] = '\"STA\"Poslanci o kandidatu za gospodarskega ministra morda že na seji prihodnji teden

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Premier Miro Cerar je predlog kandidature za gospodarskega ministra v državni zbor vložil že v sredo popoldan. Cerar na to mesto predlaga direktorja Term Olimia Zdravka Počivalška, ki se bo pred pristojnim odborom predstavil prihodnji teden, DZ pa bi ga utegnil potrditi na izredni seji, ki bo 4. in 5. decembra.

'; staNews[1] = '\"STA\"Znanstveniki: Elektronske cigarete desetkrat bolj kancerogene od običajnih

Tokio, 27. novembra (STA) - Elektronske cigarete, ki v javnosti veljajo za bolj zdrave od običajnih, vsebujejo 10-krat več rakotvornih snovi kot tobak, so danes sporočili japonski znanstveniki, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Skupina znanstvenikov, ki jim je študijo naročilo japonsko ministrstvo za zdravje, je preučevala snovi v pari iz elektronskih cigaret.

'; staNews[2] = '\"STA\"Raziskava: Zanesljiva prednost Josipovića mesec dni pred hrvaškimi predsedniškimi volitvami

Zagreb, 27. novembra (STA) - Hrvaški predsednik Ivo Josipović je tudi v novembrski raziskavi agencije Ipsos puls favorit za zmagovalca prvega kroga hrvaških predsedniških volitev, ki bodo 28. decembra. Svoj glas bi mu zaupalo 46 odstotkov anketirancev, medtem ko kandidatko HDZ Kolindo Grabar Kitarović podpira 29,8 odstotkov volivcev, je objavila v sredo zvečer Nova TV.

';
Rok Snežič
podjetnik in davčni svetovalec