Twitter
staNews[0] = '\"STA\"Al Aksa odprta, a ob omejitvah in strogih varnostnih ukrepih

Jeruzalem, 31. oktobra (STA) - Izrael je pred današnjimi tradicionalnimi muslimanskimi molitvami vendarle znova odprl območje mošeje Al Aksa v Jeruzalemu, čeprav z omejitvami in ob strogih varnostnih ukrepih. Območje Al Akse je tretji najsvetejši kraj islama in obenem najbolj svet kraj za Jude, ki ga pojmujejo kot Tempeljski grič, ker naj bi tam nekoč stala dva judovska templja.

'; staNews[1] = '\"STA\"Predsednik Burkina Fasa odstopil

Ouagadougou, 31. oktobra (STA) - Predsednik Burkina Fasa Blaise Compaore je po nemirih - ti so izbruhnili zaradi njegovih načrtov, da spremeni ustavo in si tako zagotovi podaljšanje že 27 let trajajoče vladavine - danes uradno odstopil. V izjavi je obenem pozval k izvedbi volitev v roku 90 dni. Vojska je kmalu zatem sporočila, da je prevzela oblast v državi.

'; staNews[2] = '\"STA\"Italija potrdila konec operacije Mare Nostrum

Rim, 31. oktobra (STA) - Italija je danes v skladu z napovedmi ter kljub nasprotovanju nevladnih organizacij, ZN in EU potrdila, da končuje operacijo Mare Nostrum za reševanje migrantov v Sredozemlju. Kot je pojasnil notranji minister Angelino Alfano, se v soboto začenja operacija Triton pod vodstvom evropske agencije Frontex. Ta misija bo sicer precej bolj omejena.

';
Mik Simčič
ponovitev oddaje: torek ob 01.25