Skrivalnice s podpisi dokazujejo: Dobovškova Dobra država in Stranka Alenke Bratušek sta satelitski stranki

Bojan Požar, Ljubljana, 05.05.2018 07:00
Matej Lahovnik, profesor ekonomije, kolumnist, komentator oddaje VVFaktor na TV3 in nekdanji politiki, ima še kako prav, ko ugotavlja (na twitterju):
"Če mora vsak proizvajalec na proizvodu, ki ga želi prodati na trgu, označiti poreklo blaga, bi morala tudi stranka, ki vloži kandidaturo s podpisi poslancev, objaviti njihova imena."
In še: "Nič ne more biti bolj informacija javnega značaja za vse volivke in volivce kot to, kateri poslanci so s podpisi podprli določeno stranko, da je lahko vložila kandidaturo na državno volilno komisijo."
Dobra država, stranka "neodvisnega" poslanca Bojana Dobovška, in Stranka Alenke Bratušek, ki sta kandidatni listi za junijske predčasne parlamentarne volitve vložili s podpisi treh poslancev, pa tega trmasto nočeta javno obelodaniti, prav tako imena šestih poslancev, ki so se podpisali pod vložitvi kandidatnih list Dobre države in Stranke Alenke Bratušek, noče javno razkriti državna volilna komisija (DVK), češ, gre za "zasebne" podpise poslancev?!
Zakon o volitvah v državni zbor namreč omogoča, da politične stranke svoje kandidatne liste vlagajo na podlagi podpore volivcev (100 ali 50 na posamezno volilno enoto, pač odvisno od tega, kako ima stranka to urejeno s svojimi pravili in statutom) ali pa s podporo treh poslancev. Ker pa Dobra država in Stranka Alenke Bratušek nimata treh svojih poslancev, sta pa kljub temu vložili kandidatni listi s podpisi treh poslancev, je povsem logično in razumljivo vprašanje, kje in kako sta Dobovšek in Bratuškova podpise poslancev tudi dobila, vsak posebej, kateri poslanci so se podpisali pod njuni kandidatni listi, in seveda tudi - zakaj so se "tuji" poslanci podpisali pod kandidatni listi Dobre države in Stranke Alenke Bratušek.
Bilo bi namreč res bizarno, če bi poslanci drugih političnih strank podpisovali kandidature konkurenčnim političnim strankam, v tem primeru Dobri državi ali Stranki Alenke Bratušek, vendar pri nas tudi tega ni mogoče izključiti, hja, niti malo.

PRVIČ

Gremo naprej. Prvič, nikakor se ni mogoče strinjati s tezo državne volilne komisije, da so podpisi poslancev pod kandidatne liste političnih strank njihova "zasebna zadeva", saj, kam pa pridemo?! Halo?! Podpisi poslancev in kandidature političnih strank so njihove zasebne zadeve?! Že to je skrajno čudno pa tudi nepošteno do ljudi, da imajo podpisi treh poslancev enako težo kot 800 podpisov podpore navadnih državljanov?!
Novinar Peter Jančič sicer od državne volilne komisije tudi uradno zahteva javno razkritje imen vseh poslancev, ki so se podpisali pod kandidatni listi Dobre države in Stranke Alenke Bratušek. Če DVK tega ne bo storila, namerava to zahtevati od informacijske pooblaščenke Mojce Prelesnik.

DRUGIČ

Drugič. Tisti, ki podrobneje spremljamo volilno kampanjo za predčasne parlamentarne volitve, ki bodo 3. junija, vemo, da sta tako Bratuškova kot Dobovšek na terenu sprva začela zbirati potrebnih 500 ali 800 podpisov podpore državljanov za vložitev kandidatih list, vendar sta očitno ugotovila, da jima teh podpisov ne bo uspelo zbrati, zato sta začela "kupovati" potrebne tri poslanske glasove.

IN TRETJIČ ...

In tretjič. Politična matematika nam kaže, da sta Alenka Bratušek in Bojan Dobovšek zelo verjetno potrebne tri poslanske podpise sestavila takole: kandidatno listo Stranke Alenke Bratušek sta podpisali Alenka Bratušek in njena poslanka Mirjam Bon Krajnšček, tretji poslanski podpis je še neznanka, pod kandidatno listo Dobre države pa sta se - spet zelo verjetno - podpisala Bojan Dobovšek in njegov poslanec Franc Laj (oba sta, kot je znano, bivša poslanca SMC) in tudi tukaj je tretji poslanski podpis velika neznanka.
Pri Bratuškovi je tudi zelo možno, da so tretji poslanski podpis prispevali Socialni demokrati, glede na dogovore, da se Stranka Alenke Bratušek prej ali slej priključi Socialnim demokratom, pri Dobovšku pa je recimo zelo možno, da je tretji poslanski podpis prispeval eden od dveh poslancev SMC, ki sta, spomnimo, pred kratkim zapustila SMC, Branko Zorman ali Bojan Krajnc. No, pri tem je treba vedeti, da imajo tisti poslanci, ki svoje politične stranke iz takšnih ali drugačnih razlogov zapustijo tik pred volitvami, status tako imenovanih mafijskih skesancev (ne nazadnje, oba, Zorman in Krajnc, sta SMC, seveda šele po svojem izstopu, in to po skoraj štirih letih poslanskega mandata, označila tako rekoč za mafijsko kliko). Kar pomeni, da se kazen za skesance lahko samo milostno zmanjša, ne morejo se pa mafijski skesanci kaznim povsem izogniti. In spomnimo, tudi Bojan Dobovšek je Cerarjevo stranko SMC zapustil predvsem iz osebne užaljenosti, ker ga Miro Cerar ni postavil na funkcijo ministra za notranje zadeve. Sicer bi bil Dobovšek še danes član trdega jedra propadajoče SMC! Zdaj, s takšnim načinom vložitve kandidatne liste, se je Bojan Dobovšek v bistvu zgolj vrnil nazaj v orbito SMC.
Če se je zgodilo tako, kot tukaj pišemo, in drugače tudi ne more biti, saj podpisi poslancev so, to posledično pomeni, da sta Dobra država in Stranka Alenke Bratušek dokazali, da sta zgolj in samo satelitski stranki, saj Bratuškova in Dobovšek brez izrecne pisne podpore vsaj dveh poslancev drugih političnih strank ne bi zmogla niti vložiti svojih kandidatnih list! Zato Bojan Dobovšek in Alenka Bratušek imena poslancev, ki so se podpisali pod njuni kandidatni listi, nepošteno in netransparentno skrivata pred javnostjo.

... TO STA KANDIDATURI S PODPISI GLOBOKE DRŽAVE

No, za Bratuškovo je itak že znano, da bi naredila čisto vse, samo da obstane v državnem zboru, za Dobovška pa je najbolj porazna ugotovitev, da se njegova Dobra država deklarativno "bori" proti korupciji in globoki državi, na junijske volitve pa odhaja nepošteno in netransparentno, praktično s pomočjo, podpisi ali pečatom globoke države!
Komentarji
Prijava
Za komentiranje morate biti prijavljeni
Opozorilo: uredništvo spletnega portala Pozareport.si bo po svoji presoji sporne komentarje izbrisalo in po potrebi posameznim avtorjem odvzelo možnost pisanja. Opozarjamo tudi, da je po Kazenskem zakoniku vsak posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja, nestrpnosti in grožnje zoper življenje ali telo druge osebe.

captcha

 • skorpion
 • 06.05.2018 22:32:04
No, če se navežem na članek - če so info. resnične, in ker tudi sama nisem ravno imbecil (tj. človek, ki verjame, da je popoln; ki ima prav o vseh ali večini stvari, o katerih mu lahko ni tudi popolnoma nič znanega, ker se pač o tem ni niti sam učil niti ni dal (sam ali od številnih neodvisnih virov) podučiti; ki verjame, da se svobodno odloča, kar je itak absurd non plus ultra, ... tu mi spomin -če-me-ne-vara, prikliče Goetheja, ki je nekdaj zapisal (po mojem spominu), da NIHČE NI TAKO BREZUPNO ZASUŽNJEN, KOT TISTI, KI VERJAME, DA JE SVOBODEN - je popolnoma jasno, da sta ti dve stranki (milo rečeno in etiketirano (kar mi ni všeč, ali bodi tako)) satelita. Ja, eveda je in to krucialno pomembno, da Volivci (oni in one) točno vedno, kdo je kdo, ki se ponuja za leaderja in kdo ima podporo OD KOGA (?). Ja, in četudi in čeprav imamo demokracijo (beri: navidezno, prevarantsko) je to pomembno. Ne samo v naši, v Vseh Državah na Zemlji. Prej nedolžna, izpadla sta oblastiželjna - a te oblasti - ki ima za cilj in poslanstvo več kot očitni Status QUO. Zato tudi skrivata Resnico. Ampak Resnica pride slej ko prej. Toliko prej toliko manj žrtev...
 • skorpion
 • 06.05.2018 21:39:52
Bojan, Tvoj program je reformističen. To je to, kar rabi ne samo SLO, ampak svetovna populacija. Ni mi všeč, da ljudje (posamezniki, ki komentirajo), uporabljajo neprimerne, za sedanjost in prihodnost neprimerne in preživele izraze. Noben človek Ni gamad. Tisti, ki tako o nekom sodi, naj si izpraša svojo vest; Človek je Najvišje bitje tuzemno, došlo na Svet, ne da bi ga kdorkoli o tem karkoli povprašal; ko pa že smo na tak način sem prišli, je treba vedeti, da Želimo in Hočemo samo Resnico (jasno da poleg hrane, bivališča in varnosti - to je, ko, se rodimo, edino samoumevno). Ko v Nekom prepoznaš "gamad", "imbecila" etc..., VprŠaj se raje, ZAKAJ je tak; Zakaj ga Jaz dojemam kot takega... Je mar On kriv, Al je to samo odraz Sranja v sistemu - ni-važno-katerem.
POŽAR. Načeloma ga je treba gasiti. Ampak ne Bojana. Tega je treba razplamteti... Zakaj? Ker je Drugačen. Ker ni podkupljiv. Ker ni njihov. Kdo so ti "Njihovi"? Bankirji v prvi vrsti. A naši "banksterji" so samo (zaenkrat, če jih ne bomo ustavili) slab
plagiat Svetovnih banksterjev. Slednji pa so Vir vsega Zla na tej Zemlji. Če se vrnem nazaj, k B.P., je moški z Jajci; ima radikalen program, trenutno ne vem, ali ima tudi take - sebi podobne ljudi, ki bi ga znali-zmogli-smeli udejaniti, A nekje je treba začeti; z njim, če je resnicoljuben - bi bil Ta Začetek zares reformističen, in četudi in čeprav ne poznam vseh njegovih "kandidatov" (beri: ljudi-moških in ženski s JAJIMA), je On sam - glede na znanja in informacije, ki jih ima - dovolj velik garant, da bi se to lahko zgodilo. Kaj To! Revolucija zavesti, vendar...
 • Mefisto
 • 05.05.2018 19:28:40
Zanimivo, čeprav Slovenijo vodijo neverniki ali pa vsaj pogani, je dežela čudežev.
Na volitvah bo slovenski narod vse postavil na svoje mesto.
Swveda, če niso osli, ki gredo samo dvakrat na led.
 • torpedo
 • 05.05.2018 19:17:34
Volilna komisija ni dala podatkov kdo je dal glasove tema dvema.Logično.treba se je vprašat kdo vodi to komisijo.Šef je udbovec VUČKO,ki je bil pred tem član propadle LDS.Ob tem se poraja dvom tudi v pošteno štetje glasov navolitvah.Spominite se štetja v Tržiču.Udbomafija bo storila vse,da volitve dobi in ostane na oblasti.To jim je življenskega pomena.
 • P0LITIKA je delo ZA, skrb za P0LIS=P0LITEJO=DRŽAVO
 • 05.05.2018 17:14:09
P0LITIKA je delo ZA, skrb za P0LIS=P0LITEJO=DRŽAVO
SL0VENSKA P0LITIKA (S.D.S....=J@nša ..., Odbor2014=Þrimc ...Kangla in vsi ostali pošteni
ljudje,
ki sledijo prastarim SL0VENSKIM navadam, običajem, smernicam, kulturi):
-poštenost,
-pravičnost,
-resnicoljubnost,
-prijateljstvo do ljudi,
-domoljubnost,
-rodoljubnost,
svobodoljubnost in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH odlik, ki smo jih Slovenci
podarili svetu.
P0LITIKA je skrb/delo za polis/politejo/državo. Ne več, ne manj.
Država = POLIS = POLITEJA je družben dogovor ljudi o skupnem življenju.
.
.
.
»Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
osvobodila.«
.
»Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«
 • SLOVENSKE VREDNOTE - vs. - MURGL JUGOKOMI vrednote
 • 05.05.2018 17:13:09
SL0VENSKE VREDNOTE so:
poštenost RESNICA
pravo PRAVICA
človekoljubje DOMOLJUBJE
rodoljubje SVOBODA ...
In SLOVENCI smo te VREDNOTE podarili SVETU.
.
.
.
Sledimo?
.
.
SERBUS0VANJE MU®GL K0 MU NI STIČ NI JU G0 VI NI pa je nastavljanje dupeta in biča
željnega in vajenega hrbta gazdi,
je drkanje po netu, sviranje kurtzu, BLATENJE ljudi, PODTIKANJE svobodoljubnim ljudem
S€RBSTV0 $€RBUS0V ...
medtem ko gazde
R0PAJ0 morijo UNIČUJEJ0 Slovenijo, ki ni bila, ni in ne bo njihova opcija, kot
prisegajo u ST0ŠČAH nje:

ZA koga? ——— Za TI-TA!
ZA k0ga? ——— Za PAR TI JU!
ZA kog@? ——— Za JU G0 SLA VI JU!
.
za DRŽAVO=P0LIS=P0LITEJO JU G0 SLA VIJ0,
in še $T0ŠC€ nje:

——Ev-iva com mu nismo (prevod: NAJ ŽIVI Z L0 ČIN NAD ČL0 VE ŠTVOM)
——BA DI €RRA R0$$A la tri om fera (Rdeča zastava bo zmagala!)
——dru-že TiT0 mi ti se ku nemo, da sa tvoga puta ne skre ne mo!
——dru-že TIT0 mi ti se ku ne mo, po bedi t ćemo!
.
.
»Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
osvobodila.«
 • Dobri MURGLmekanocurni LDS Dobovškić =LDS=SKOJ=KPJ
 • 05.05.2018 17:08:42
Dobro jutro. Bolš pozno kot nikoli nje.
.
Za še lažje razumevanje: ko je recimo tvoja žena prevzela tvoje ime,
dejansko ga je spremenila nje,
ali se je ponovno utelesila v nekaj ali je ostala ista duša v istem telesu z le
spremenjenim imenom?
Saj svet ni tako kompliciran, ko gre za zares BISTVENE zadeve,
res pa je, da so posledice pranja možgančijev hude nje.
.
KOlikokrat smo povedali, pokazali, DOKAZALI, da je dobri pu$$ić samo in le MU®GL JU G0 K0 MI mekanocurni serbusek?
Kolikokrat?
Saj je vseeno, kolikokrat, bistvo je, da so dejstva o D0BR€M LD$erbusu znana in znana so tudi vsa njegova dela =
podpiranje MU®GL K0 MI JU G€ do konca in naprej.
.
.
»Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
osvobodila.«
.
 • macek
 • 05.05.2018 12:45:14
Da gre samo za prerivanje pri koritu, za dobro porcijo, bi Človek še nekako razumel. Vendar gre tu za sprejemanje zakonodaje, ŠKODLJIVE ZAKONODAJE, LOPOVSKE ZAKONODAJE, ki škodi Slovencem, delovnim Slovencem, zato na volitve in pamet v roke.
 • macek
 • 05.05.2018 11:58:51
Pomnite Volivci in ostala gamad. Vse kar se vrti okrog srbskega cigana (pingvinov) in murgelzwerga, je gamad najslabše vrste, prestreljena z pesojebci, lopovi, tudi morilci (Ivek kgo te je ubil!??), pederajsarijo in iztirjenci vseh oblik.
Voliti to gamad je greh brez primerjave, Pomnite to.
 • macek
 • 05.05.2018 11:33:12
Tokrat bo hudo, ker so mi že majmuni na pohodu z zvezdami dvignili pritisk, PEKLETA GAMAD.
Štabna znojilja in nesojeni majmun za ministra, definitivno nista nobena zmaga.
Kdor voli to gamad je kreten, priklopljen na korita ali pa ni slovenec. Ta gamad ne dela za Slovenijo, Slovenca, Človeka, ampak zase, ćefurje, refuzarje in ostalo zizno gamad, ki sesa naš denar in kri.
PREKLETI BODITE! GAMAD ĆEFUROIDNA!
1 2
Kaj zanimivega zdaj berejo drugi
Bratuškova in Dobovšek na junijske volitve odhajata nepošteno, tako rekoč s podpisi globoke države.
Vstop v galerijo slik