Zlata lisica malo drugače: Pahor pobral smetano, Cerar Cmera Jera, Janša na večerji

Bojan Požar, Ljubljana, 09.01.2017 06:00
Objavljeno: Live
Komentarji: 37
Ocena:
Galerija slik: 4

V ozadju velikega slovesa ob koncu športne poti Tine Maze so na mariborski Zlati lisici - pred sobotnim veleslalomom, med njim in po njem - svoje igrali tudi politiki. Opazili smo nekaj podrobnosti:

CERAR KOPIRAL PAHORJA, AMPAK BOLJ SLABO

Predsednik vlade Miro Cerar je na prizorišču Zlate lisice ubral slab timing. Pripeljal se je prepozno in zato ga nihče ni prav dobro opazil. Hkrati je bil ves čas v senci predsednika države Boruta Pahorja, velemojstra tovrstnih dogodkov. Pahor je spet imel veliko slovensko zastavo, pa še vpadljivo fluorescentno smučarsko bundo in je pobral smetano pozornosti. Pa tudi z govorom, saj je vedno imel protokolarno prednost. Tako je Miro Cerar capljal za Pahorjem in ves čas kopiral vse, kar počne Pahor. Ko je Pahor šel - med tekmo - z lovorovim vencem do Tine Maze, se je Cerar pognal za njim, vendar brez darila, saj ga očitno ni imel. Ko je Miro Cerar videl, da se Pahor fotografira s Tino, se je hotel še sam. Ko je videl, da je Pahor čestital Tini, jo poljubil in objel, je spet hotel enako, vendar se ni znal spraviti zraven.
Mimogrede, ko je Cerar prišel in na častni tribuni srečal Pahorja, se nista rokovala. Je pa Miro Cerar na častni tribuni zaplesal macareno.
Potem ko je Borut Pahor že med samo veleslalomsko tekmo šel do Tine Maze, jo poljubil, objel in ji izročil lovorov venec ...
Potem ko je Borut Pahor že med samo veleslalomsko tekmo šel do Tine Maze, jo poljubil, objel in ji izročil lovorov venec ...
... je podobno poskušal tudi Miro Cerar. Vendar brez darila, poljuba in objema.
... je podobno poskušal tudi Miro Cerar. Vendar brez darila, poljuba in objema.
Je pa Miro Cerar na častni tribuni na koncu zaplesal macareno.
Je pa Miro Cerar na častni tribuni na koncu zaplesal macareno.

SRAMOTNA ODDAJA TV SLOVENIJA

Na koncu pa fiasko večera. Na oddajo Hvala, Tina!, ki so jo predvajali na prvem programu TV Slovenija (šlo je za prenos dogajanja na Trgu Leona Štuklja v središču Maribora, oddaja pa je že med samim potekom na družbenih omrežjih doživela silovite kritike), je Cerar prišel kakšno uro po tem, ko je Tina Maze že zapustila prizorišče (oddaje) in odšla na zasebno večerjo v restavracijo Rožmarin. Kljub temu je Cerar stopil na oder in se Mazejevi zahvaljeval za kariero. Toda mariborska publika ga je gladko izžvižgala, vpili so mu "Cmera Jera". Na družbenih omrežjih pa so številni opozarjali ne samo na bizarni nastop Saše Hribarja in Radia Ga-Ga, ki s Tino Maze nima res nobene zveze, ampak tudi na dejstvo, da je Cerar z nastopom med oddajo politično zlorabil športno slovo Tine Maze.
Tako narejena oddaja javne televizije je bila po svoje dobesedno sramotna oddaja ob športnem slovesu tako velike športnice, kot je Tina Maze.

JANŠA NA VEČERJI ...

Na večerjo v Rožmarinu, trenutno najelitnejši mariborski restavraciji, kjer je šlo za zasebni dogodek Tine Maze, pa je bil povabljen Janez Janša, ki je prišel skupaj Urško Bačovnik. Povedano drugače: ko se je premier Cerar na Trgu Leona Štuklja "zahvaljeval" Tini Maze, je bila Mazejeva že v Rožmarinu na zasebni zabavi z - Janšo. No, blizu Janše sicer že nekaj časa krožijo govorice, da je velika verjetnost, da bo Tina Maze na prihodnjih parlamentarnih volitvah kandidirala za poslanko na listi stranke SDS.

... ŠEFI SMUČARSKE ZVEZE PA NISO SMELI BLIZU

Tekmovalno slovo Tine Maze pa je očitno pustilo odprto veliko rano med njo in Smučarsko zvezo Slovenije. Sliko Bloškega smučarja je Tini Maze v imenu SZS izročil Polde Flisar, "samo" tehnični sodelavec smučarske zveze. Predsednika Smučarske zveze Slovenije Enza Smrekarja ni bilo zraven niti slučajno, vse to pa naj bi se že prej natančno dogovorila pravna zastopnika Tine Maze in SZS, odvetnik Damijan Terpin in bivša direktorica Smučarske zveze Slovenije Barbara Kürner Čad.
Naslednji dan, v nedeljo, ko je bil na sporedu zgolj slalom, brez slovesa Tine Maze, na mariborski Zlati lisici ni bilo več nobenega - politika.

Miro Cerar je Pohorje zamudil. Ko je na častni tribuni šel mimo Pahorja, se nista rokovala.
Vstop v galerijo slik
Komentarji
Za komentiranje morate biti prijavljeni
Prijava
captcha
Opozorilo: uredništvo spletnega portala Pozareport.si bo po svoji presoji sporne komentarje izbrisalo in po potrebi posameznim avtorjem odvzelo možnost pisanja. Opozarjamo tudi, da je po Kazenskem zakoniku vsak posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja, nestrpnosti in grožnje zoper življenje ali telo druge osebe.
 • Jana_Zl
 • 12.01.2017 14:41:05
 • LINK: https://www.facebook.com/michele.kozlovic.73
  Lep pozdrav vsem.
  Tole je moja življenjska zgodba..Kot mati samohranilka,sem oatala z dvema majhnima otrokoma sama,v velikih težavah..skratka v revščini.Oglasil se mi je ta gospod in mi rekel,da mi lahko pomaga.Bila sem zelo skeptična,saj je na fb zelo veliko tovrstnih prevar.Sposodila sem si denar,kolikor je zahteval in poslala..Prva misel je bila..tako,sedaj me bo blokiral in bom zašla v še večje težave.Takoj mi je sporocil,naj mu pošljem štev.tekočega računa.Njegove naslednje besede so bile...dobili ste..in že naslednji dan sem imela na računu 2800€.Sprva nisem mogla verjeti..jokala sem cel dan..od sreče.
  Sedaj je mimo že 5-ta tekma in zasližila sem lepo vsoto,s katero sem poravnala svoje dolgove,sem srečna in z mojima otrokoma lepo živimo.
  Res neverjetno,da obstajajo tudi dobri ljudje.Morala sem z vsemi deliti mojo srečo,saj le tako dobremu človeku povrnem njegovo dobroto,ki jo vsekakor ima..in veliko srce za tuje probleme.
  Če ste se tudi vi znašli v težavah,bi vam priporočala,da ga kontaktirate in si polepšate prihajajoče praznike.
 • Godfather
 • 11.01.2017 11:15:01
 • Tudi Miro bi rad kandidiral pri Janši, pa ne upa povedati, oko pa meče tudi na Urško
 • KLOVN & SLON
 • 09.01.2017 19:18:15
 • V trgovini iz porcelana!
  RUMPL PROLETARIAT ZA KOZLAT!
 • dapsner
 • 09.01.2017 17:41:02
 • Cmerar mora v zapor, zaradi odvzema koroških deklic, če bi Janša bil premier bi ga plačanci sami odstavili, že četrto žensko v letu in pol, še kur mu ne bi dal čuvat, ne pa države, pa kdor Tino žali, ne vem kako spiš pa lp.
 • pognojitel
 • 09.01.2017 15:42:34
 • končno smo se znebili prevzetnice, ki misli, da se mora vse vrteti okoli nje. sluzasta prireditev v MB je bila nadaljevanje arogantne poteze, odstopa v prvem teku, za katerega je lepotička zahtevala 90k€. ne ona in ne njen makaronar nista moralno vredna počenega groša.
 • gorenc
 • 09.01.2017 15:06:21
 • Noben posten clovek ni in ne more biti kompatibilen z Murgelsko kamarilo in derivati (SMC..Sramota Murgelskega Centra),SD....ZL....
  Tudi Tini ta komi-kamarila ni intimna opcija, zato imajo Murgelasi probleme v komunikaciji ( ne vedo kako se sedaj prisliniti zraven, potem ko za hrbtom delali kontra)
  Ravno tako se bo zgodilo tudi pri Melaniji!
  Cmerar in leva banda se lahko pripravi se na dvojko iz Amerike, ta bo velika
 • krucefiks
 • 09.01.2017 14:41:41
 • Je res kaj na tem?
  SVET24 in Goran Janus razkrivata:
  " Peter bo odstranjen, ne bo tekmoval, ne bo treniral."
 • gorenc
 • 09.01.2017 14:33:47
 • Zakaj se ne omeni tudi sramotni skandal, ki so ga naredil na TV SLO, ko so umetno utisali nejevoljo, zvizge itd Mariborcanov nad nezazelenima, zraven pa v kader umetno dodali naprej pripravlene aplavze, umetno navdusenje....za bruhat!!!!
 • drugo
 • 09.01.2017 13:48:13
 • Cmerar ne pride Boratu v prilizovanju in sladkobesednosti niti blizu,kaj šele,da ga skuša posnemati. Pač Borat je eden in edini,parirajo mu lahko le popi in ostali božji služabniki,ki jim uspeva lagati in zavajati naivno ljudstvo že tisočletja in jim še vedno verjamejo- čeprav vedno manjše število,medtem,ko Cmerarju in njemu podobnim ne verjame nihče več,saj še sami dvomijo v svoje obljube in sposobnosti.
 • Veliki zmagovalec
 • 09.01.2017 12:15:14
 • Ja, BoratPohar je zaenkrat najveći murglsrbski jugokømunistični zmagovalac nje.
  Dolg, ki je znašal 21 % BDP-ja, je borat nabio na 55 % ++++100% nje.
  Se vam zdim malenkosten, so what ...
  Cmeravo mu počasi sledi, dolg je nabio na +++ 82 % BDP-ja — nimamo za burek, kmalu bomo brez gat,
  ampak važno je, da Barbie zmaguje, kajne.
  Še nekaj podrobnosti:
  http://i.imgur.com/aEwNXpX.png