Twitter
staNews[0] = '\"STA\"Arabska liga s skupnimi vojaškimi silami, močna podpora posredovanju v Jemnu

29. marca (STA) - Arabski voditelji so se na dvodnevnem vrhu Arabske lige v Egiptu dogovorili o oblikovanju skupnih vojaških sil za odziv na ekstremistične grožnje v regiji. Obenem so podprli posredovanje proti šiitskim upornikom v Jemnu, ki ga je pred dnevi z zaveznicami sprožila Savdska Arabija. Letalski napadi na Hutije in spopadi v Jemnu so se nadaljevali.

'; staNews[1] = '\"STA\"Masbou zmagovalec prve dirke v sezoni 2015

29. marca (STA) - Motociklisti so z dirko v Katarju začeli svetovno prvenstvo v sezoni 2015. Uvodno preizkušnjo v najšibkejšem razredu moto3 je na dirkališču Losail v Dohi dobil Francoz Alexis Masbou (Honda), ki je za 27 tisočink premagal Italijana Eneo Bastianinija (Honda), tretji je bil Britanec Danny Kent (Honda).

'; staNews[2] = '\"STA\"Ceraj v Samsunu brez uvrstitve

19. marca (STA) - Slovenski judoist Matjaž Ceraj je nastope na veliki nagradi Turčije v Samsunu končal brez uvrstitve. V kategoriji nad 100 kg je v svoji skupini najprej premagal domačina Umita Očaka, nato pa klonil proti Brazilcu Rafaelu Silvi, ki je pozneje prišel do finala in tam izgubil s Tunizijcem Faicelom Jaballahom.

';
Lucija Šikovec Ušaj
odvetnica in predsednica Iniciative za svobodo govora
sreda ob 21.00 na TV3 Medias