Twitter
Prijava
staNews[0] = 'STATedenski pregled - Slovenija od 16. do 22. 2.

23. February 2018 - Teden je prinesel menjavi na čelu Generalštaba SV in skupine, ki se pogaja s sindikati javnega sektorja. Precej vprašanj so sprožile informacije, da je NLB po izgubljenih tožbah izplačala denar hrvaškim bankam. Odmeval je pozitivni dopinški test hokejista Žige Jegliča, v Južni Koreji pa se je ta teden mudil tudi predsednik republike Borut Pahor.

'; staNews[1] = 'STAMalezijski premier namesto poceni riža priporoča kvinojo

23. February 2018 - Malezijski premier Nadžib Razak je znova tarča kritik - tokrat zato, ker naj ne bi bil niti najmanj v stiku z navadnimi ljudmi, piše francoska tiskovna agencija AFP. Opozicijo so razjezile njegove besede o tem, kako se je odločil poceni malezijski riž v svoji prehrani zamenjati s precej dražjo, uvoženo kvinojo.

'; staNews[2] = 'STAEurostat potrdil nižjo januarsko inflacijo v območju evra

23. February 2018 - Stopnja inflacije v območju evra je januarja dosegla 1,3 odstotka, kar je 0,1 odstotne točke manj kot decembra, je v drugi oceni potrdil evropski statistični urad Eurostat. V celotni EU je bila inflacija januarja 1,6-odstotna, kar je 0,1 odstotne točke manj kot decembra. V Sloveniji je bila 1,7 odstotna oz. 0,6 odstotne točke nižja kot decembra.

';