staNews[0] = '\"STA\"Američani izbrali dvanajsterico za Slovenijo

New York, 23. avgusta (STA) - Selektor ameriške košarkarske reprezentance Mike Krzyzewski je izbral dvanajst košarkarjev, ki bodo nastopili na svetovnem prvenstvu v Španiji. Ameriško moštvo se bo pred prvenstvom v torek v Španiji na prijateljski tekmi pomerilo še s slovensko ekipo. Varovanci Jureta Zdovca v Španijo odpotujejo v nedeljo ob 19. uri z ljubljanskega letališča.

'; staNews[1] = '\"STA\"Psihiatrinja Švabova: Skupnost očitno znova spregledala eno izmed hudih duševnih motenj

Ljubljana, 23. avgusta (STA) - Skupnost je očitno znova spregledala eno izmed hudih duševnih motenj, je psihiatrinja Vesna Švab za STA komentirala blog 26-letnega vojaka, domnevnega strelca na policista v Litiji. Kot meni, je očitno, da avtor bloga trpi. Poskušal si je pomagati z vojsko in se zaščititi z izvrstno telesno kondicijo, kljub klicu na pomoč pa te ni dobil pravočasno.

'; staNews[2] = '\"STA\"Strelec zaradi disciplinskih odklonov v vojski že večkrat obravnavan

Ljubljana, 23. avgusta (STA) - Pripadnik Slovenske vojske, ki je ustrelil policista, je bil po besedah tiskovnega predstavnika vojske Simona Koreza v vojski že večkrat obravnavan zaradi različnih odklonov, predvsem disciplinskih. Zaradi bolezni je bil tudi dalj časa odstoten in ni imel dostopa do orožja, vendar predpisi ne omogočajo, da se vojaka odpusti zaradi psihičnih težav.

';
Necenzurirano
Beltinci brez Židana. Menda se ni hotel srečati z Bratuškovo, ki opravlja
Na sobotno državno proslavo ob prazniku združitve prekmurskih Slovencev k matični domovini so prijadrali zgolj ...