Twitter
staNews[0] = '\"STA\"Juncker: Čas je, da zavihamo rokave

Bruselj, 1. novembra (STA) - Nova Evropska komisija pod vodstvom Luksemburžana Jean-Clauda Junckerja je danes začela petletni mandat, ki bo trajal do 31. oktobra 2019. \"Čas je, da zavihamo rokave in poprimemo za delo. Evropa se mora s težavami, ki jo pestijo, spopasti takoj,\" je ob začetku mandata v sporočilu za javnost danes zapisal Juncker.

'; staNews[1] = '\"STA\"Iraške pešmerge prispele v Kobane na pomoč Kurdom

Damask, 1. novembra (STA) - V Kobane ob turško-sirski meji je v petek pozno zvečer prispel konvoj sil iraških Kurdov. Ti so prišli na pomoč sirskim Kurdom, ki se za strateško pomembno sirsko mesto bojujejo s skrajneži skupine Islamska država (IS), poročajo tuje tiskovne agencije.

'; staNews[2] = '\"STA\"V Burkina Fasu po odstopu predsednika boj za oblast

Ouagadougou, 1. novembra (STA) - V Burkina Fasu se je dan po odstopu predsednika Blaisa Compaoreja zaradi nemirov v državi začel boj za oblast med visokimi predstavniki tamkajšnje vojske. Potem ko je v petek prevzem oblasti razglasil načelnik generalštaba vojske Navere Honore Traore, je to kasneje storil še nekdanji tiskovni predstavnik Isaac Zida, poročajo tuje tiskovne agencije.

';
Mik Simčič
ponovitev oddaje: torek ob 01.25