Twitter
staNews[0] = '\"STA\"Trgovec Alibaba povečal četrtletne prihodke za 39 odstotkov

5. May 2016 - Kitajski spletni trgovec Alibaba je v zadnjem četrtletju poslovnega leta - od januarja do marca letos - vknjižil za 24,2 milijarde juanov (3,75 milijarde dolarjev) prihodkov. To je 39 odstotkov več kot v primerjalnem obdobju lani in pomeni najhitrejšo rast v zadnjih štirih trimesečjih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

'; staNews[1] = '\"STA\"Na konferenci Organizacije za kmetijstvo in prehrano v Turčiji za prehransko varnost

5. May 2016 - V Turčiji se danes končuje dvodnevna regionalna konferenca Organizacije ZN za hrano in kmetijstvo (FAO). Ministri in ostali udeleženci izpostavljajo pomen zagotavljanja lastne prehranske varnosti, ki je neločljivo povezana z zagotavljanjem globalne varnosti v prehrani. Minister Dejan Židan je ob tem opozoril zlasti na učinke podnebnih sprememb.

'; staNews[2] = '\"STA\"Ljubljanska borza: V ospredju delnice Telekoma Slovenije

5. May 2016 - Ljubljanska borza je današnje trgovanje končala z rastjo. Indeks najpomembnejših podjetij SBI TOP je pridobil 0,54 odstotka oz. 3,85 točke in sklenil pri 714,96 točke. Podražila se je večina blue chipov, najbolj pa delnice Gorenja (+1,57 odstotka) in Telekoma Slovenije (+1,33 odstotka) - te so bile danes tudi najprometnejše.

';
Marjan Šarec
župan Kamnika
četrtek ob 22.00 na TV3 Medias