Magno resno skrbi, kaj bo, ko ne bo več tega Cerarja in Počivalška. Nova odločitev multinacionalke šele po volitvah.

Bojan Požar, Maribor, Ljubljana, 12.04.2018 06:00
Vodstvo Magne Steyr, za katero Pomgrad v Hočah končuje gradnjo lakirnice, je odločitev o drugi fazi gradnje tovarne prestavilo na čas po parlamentarnih volitvah. Skrbi jih namreč, kaj bo, ko ne bo več te vlade oziroma ko ne bo več tega predsednika vlade - Mira Cerarja in tega gospodarskega ministra - Zdravka Počivalška. Po zanesljivih informacijah se je Magna prek svojih kontaktov pri vladi že zanimala, no, to se je zgodilo kmalu po Cerarjevem odstopu, ali bi sprememba vlade lahko vplivala na Magnino naložbo v Sloveniji.
Januarja letos so namreč pri Magni vložili vlogo za pridobitev okoljevarstvenega dovoljenja za drugo fazo, uradniki Arsa (Agencija republike Slovenije za okolje) pa so jim nazaj poslali kopico vprašanj, na katera zdaj pri Magni hočeš-nočeš pripravljajo odgovore. Odstop Mira Cerarja in poteza Arsa pa sta bila za multinacionalko očitno dovolj velik znak za alarm.

ZAKON O VODAH ŠE VEDNO VELJA ...

Pri tem je treba spomniti na vsaj še na dve stvari:
* Zakon o vodah je še vedno enak in še vedno velja 69. člen tega zakona - absolutna prepoved gradnje industrijskih objektov na vodovarstvenem območju. Celotno ožje območje v občini Hoče-Slivnica, kjer Magna gradi svoj kompleks, pa je označeno kot vodovarstveno območje z oznako VVO II. Cerarjeva vlada pa je, ko je Magni pomagala pri premagovanju pravnih ovir, evidentno kršila zakonodajo.
Ta primer pa razkriva tudi neverjetno dvoličnost Cerarjeve vlade, ki je pravico do čiste (pitne) vode zapisala celo v ustavo???!!! Tako lakirnico gradijo na Štajerskem, sedež Magne Steyr v Sloveniji pa je seveda varno nastanjen sredi Ljubljane, na Tivolski cesti 48.

... IN POGODBO ŠE VEDNO PRIKRIVAJO!

* Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pod vodstvom ministra Zdravka Počivalška pred mediji in javnostjo še vedno prikriva ključno pogodbo med Cerarjevo vlado in Magno Steyr, čeprav je prikrivanje te pogodbe tudi v nasprotju z razvpitim lex Magna.
 
Lakirnica v Hočah, ki nastaja deset metrov blizu pitne vode, lahko upravičeno skrbi domačine. Tako je videti tudi na digitalnih omrežjih.
Lakirnica v Hočah, ki nastaja deset metrov blizu pitne vode, lahko upravičeno skrbi domačine. Tako je videti tudi na digitalnih omrežjih.
 
Razkritje (disclaimer): avtor teh vrstic je predsednik Liste novinarja Bojana Požarja, katere program, natančneje - 23. programska točka, predvideva revizijo vseh izdanih dovoljenj in podpisanih pogodb, povezanih z Magno Steyr.
Komentarji
Prijava
Za komentiranje morate biti prijavljeni
Opozorilo: uredništvo spletnega portala Pozareport.si bo po svoji presoji sporne komentarje izbrisalo in po potrebi posameznim avtorjem odvzelo možnost pisanja. Opozarjamo tudi, da je po Kazenskem zakoniku vsak posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja, nestrpnosti in grožnje zoper življenje ali telo druge osebe.

captcha

 • pravnik bavcon
 • 15.04.2018 17:11:13
če bi bila Slovenija pravna država, bi vsa kućanova go-laze-n že od osamosvojitve sedela na Dobu! Tudi nedonsenček, i-di-ot cerar naj se zaveda, da bi moral že 3.leta sedeti na Dobu, vsesplošno pa se javnost zaveda, da bi predhodno moral biti pacient v Polju!
 • Aton
 • 15.04.2018 14:38:03
Mile, ta bankomat ti ne bo prinesel prav nič. Pa če je enostavno ali komplicirano. Od bodočega lastnika pa je odvisno, koliko ga boš dokapitaliziral.
 • mile
 • 15.04.2018 14:00:05
cox, e bi počakal malo s podaritvijo tega "bankomata" tujcem vsaj toliko, da ta "bankomat" vrne dokapitalizacijo in da vsaj malo država asluži s prodajo, ne pa da šenkaš za par sto milijonov vsaj za milijardo EUR-ov prekapitalizirano NLB prvemu špekulantu brez kapitala, ki bo prikolovratil mimo in dovolj podmazal posvečene, na enak način kot so maherji dobili zastonj v roke NKBM s 25.000 EUR-i lastnega kapitala kaselca iz Kajmanskih, ki je NKBM prihvatiziral? Želiš to? In še ena nevarnost je, da kupi NLB ravno mafija z istim denarjem, ki so ga pokradli iz te iste banke. Rešitev ni tako enostavna kot se ti zdi.
 • Wir sind bereit...
 • 12.04.2018 20:31:25
milan hišen, čuj, nea več uporabli naziva Kidrićevo za toti kraj nesrečniga imena. Rajši reči Šterntal, tak kak fsi domači pravijo...
 • Aton
 • 12.04.2018 13:04:10
Pa me zanima samo ena malenkost. Zakaj Magna v Hoče in ne na bližnje boljše lokacije (če že mora biti). Predvsem pa, kdo je podpisal ta strokovni predlog, da so ga potem premlevali politiki?
 • milan hisan
 • 12.04.2018 11:24:14
Se vedno je cas, da se ta okolju skodljivi projekt prekine. Ce so Avstrijci skenslali novozgrajeno atomsko elektrarno Zwentendof, in nikome niosta, bomo tudi pri nas zmogli podreti teh par, na pump zgrajenih zidov. Bi pa moral Cerar, sicer sin telovadca in udbotozilke, s svojo profesorsko ekipo
kazensko in materialno odgovarjati. Magna pa naj gre, in gradi v 6km oddaljenem Kidreicevem.
 • torpedo
 • 12.04.2018 11:16:32
Še bolj kot magno bi moralo skrbeti bademajstra in sina telovadca ob zamenjavi oblasti.Škarje in platno imajo v rokah torej volilci.
 • kiki43
 • 12.04.2018 11:03:18
Ta, t.i. bivša vlada, je sramota od vseh sramot; 4 leta
čiste, umazane "natege" za neveden narod, polnjenje žepov
nesposobnežev na prestolih vladavine brezpravja! - in še
se na veliko reklamirajo in hvalijo in zavajajo obubožan
narod! Naj se vsa storjena svinjarija zlije na njihove
prazne glave !
 • krulčan
 • 12.04.2018 09:31:53
Kasneje, pred preiskovalnimi komisijami ali pred sodniki, bosta Počivalnik in Cmerar govorila, da se ne spomnita oziroma ne vesta nič.
Nekaj let bi morala oba odsedeti.
 • macek
 • 12.04.2018 08:44:57
Ja no. Nazdravje!
1 2
Kaj zanimivega zdaj berejo drugi
Prizor iz Hoč, lakirnica tik ob pitni vodi, čeprav je vlada pravico do čiste vode zapisala v ustavo.
Vstop v galerijo slik