Včeraj 100-tka za oddajo VVFaktor, danes nova podoba spletnega portala Požareport. 2 bloga, 1 tema: zakulisje Slovenije.

Bojan Požar, Ljubljana, 07.03.2018 07:00
Včeraj je bil (zame) pomemben dan. Na sporedu TV3 je bila že stota oddaja VVFaktor.com, pomemben jubilej. Pomemben zato, ker ta oddaja kljub relativni majhnosti tržnega deleža TV3, vsaj v primerjavi s Pop TV, TV Slovenija in Planet TV, z unikatnostjo, čisto posebnim šarmom, zanimivo dinamiko in formatom, vsebinsko ter politično odprtostjo in kredibilnostjo pospešeno osvaja slovenski medijsko prostor. V televizijskem etru in na spletu. Tako je VVFaktor med televizijskimi oddajami - sodeč po odmevih - nesporni šampion na twittterju, v hudi terminski konkurenci dveh etabliranih "osrednjih" informativnih oddaj, 24ur in TV Dnevnika in ko upada tudi število gledalcev pred televizijskih sprejemniki, programske sheme televizij pa postajajo tehnološka preteklost, pa je oddaji VVFaktor v zadnjih šestih mesecih uspelo celo povečati gledanost za 120 odstotkov!
Naj se ob tem jubileju vsem ustvarjalcem oddaje, predvsem pa kolegu sovoditelju Aljušu Pertinaču, uredniški sodelavki Kseniji Koren, simpatičnemu, čeprav včasih tudi zahtevnemu in zapletenemu moštvu stalnih komentatorjev, občasnim posebnim gostom ter ekipi režije iskreno zahvalim za sodelovanje, vsem gledalkam in gledalcem pa za izjemno zaupanje. Se gledamo in delamo še naprej. Še malo, pa bomo kultna oddaja.
In ja, hkrati - po dolgih enajstih letih obstoja - je novo podobo dobil tudi spletni portal Požareport. Vizualno, seveda, saj vsebina ostaja nespremenjena. Veseli me, da ob totalni poplavi industrijskih dizajnov spletnih portalov, ki se skorajda ne ločijo več drug od drugega, spletni portal Požareport tudi z novo podobo ohranja svojo unikatnost in šarm, podobno kot VVFaktor. Portal Požareport, ki je, kot mi pravi Rado Pezdir, eden najbolj prepoznavnih medijskih brandov (blagovnih znamk) v državi, postaja vedno bolj blogovski, vedno bolj oseben, a je hkrati še vedno pravi medij - blog o zakulisju Slovenije.
Ne samo izjemen doseg - več deset tisoč obiskovalcev dnevno (celo do 80 tisoč smo že prišli, zadnje tri tedne pa je obiskanost spletnega portala poskočila še za 8,8 odstotka!), tržna vrednost portala Požareport je tudi izjemno veliko število naročnikovo - danes točno 7528, to pa je zavidljivo visoka številka, vsaj zaenkrat še zelo nedosegljiva tudi za veliko večje slovenske medije.
Ponosen! Se beremo naprej.

DVA BLOGA O ZAKULISJU SLOVENIJE

Na sklenem takole: televizijska oddaja VVFaktor in spletni portal Požareport sta v bistvu ali pravzaprav dva "bloga" na dveh različnih medijskih platformah, z eno samo veliko vsebinsko temo - zakulisje tranzicijske Slovenije.
Komentarji
Prijava
Za komentiranje morate biti prijavljeni
Opozorilo: uredništvo spletnega portala Pozareport.si bo po svoji presoji sporne komentarje izbrisalo in po potrebi posameznim avtorjem odvzelo možnost pisanja. Opozarjamo tudi, da je po Kazenskem zakoniku vsak posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja, nestrpnosti in grožnje zoper življenje ali telo druge osebe.

captcha

 • bisabre
 • 09.03.2018 17:33:24
Bojanu se opravičujem, ker ne sledim prav pogosto vsem portalom in družabnim omrežjem, zato sem prepozno opazil tvoj odgovor na Twitterju, v zvezi z diplomo. Hvala za pojasnilo. Voduška pa bom dokončno odpikal!
 • bisabre
 • 08.03.2018 17:17:49
Me pa nekaj iskreno zanima in želim tudi iskren odgovor. Skoraj ne spustim ogleda VV Faktorja, zato sem včeraj, ob koncu oddaje zasledil krajši jedek Pertinačev odziv na kritično Voduškovo pisanje o Bojanu Požarju. Prosim Bojana za iskren odgovor, ali je končal Višjo pravno šolo v MB, ali PF v Lj, ali katero koli drugo pravno fakulteto, kjer koli?
Prav je, če že gre z iskrenimi in poštenimi nameni na volitve, da nam, svojim potencialnim volilcem tudi odkrito pove resnico. Namreč, že večkrat sem v različnih soočenjih, in tudi v VV Faktorju zasledil, da je-si sam sebe omenjal kot pravnika.
Bojan, če našteto ne drži, potem lahko mirno pozabiš na volitve, saj dobro veš kako je s tem. Tudi sam si že v preteklosti podobne primere (ponarejene diplom, lažno predstavljanje) obravnaval na svojem portalu, zato bi bilo tovrstno početje (če Voduškove trditve drže) hud etični in profesionalni zdrs.
Pa brez zamere, če sem bil sumnjičav. Saj veš, resnica boli, komentarji še bolj, pa ni vseeno kdo kaj reče. ;)
 • ian
 • 07.03.2018 22:41:44
nehajte se pritoževat na dizajnom. Saj je kul. Črke so večje.
 • ian
 • 07.03.2018 22:39:20
tale bo pa težka
 • jan
 • 07.03.2018 22:16:32
res je filter lista problem
 • oleole
 • 07.03.2018 21:48:44
če mate s stranjo probleme je mogoče za to kriva filter lista SVN:Slovenian List v ublocku. izklopite jo.
 • ian
 • 07.03.2018 20:49:19
prenova pa je kul, manjka ša kakšna malenkost
 • bisabre
 • 07.03.2018 11:41:55
Nova podoba mi ne dopade, stara je bila preglednejša in hitrejša, pa brez napak. Sploh pa ne vem zakaj se je potrebno kar 2x logirati, najprej s psevdonimom in nato še s psevdonimom ter kodnim znakovjem, če želiš ka napisati? Kera fora pa je to? Je to mogoče vstop v spletno banko?
Skratka cvek za novo podobo in delovanje portala. Bojan, nikoli ne spreminjaj nečesa, kar je utečeno in prepoznavno, prijazno do uporabnikov, ne zgkeduj se po drugih portalih.
 • Mefisto
 • 07.03.2018 11:31:16
Požar, napaka!
Blok zdaj ni vizualno privlačen in je nepregleden.
Čimprej ga izboljšajte ali pa vrnite staro obliko.
 • Če bo ploščato, bodo vile
 • 07.03.2018 11:25:38
Slab obet za prenovljeni blok Požaeporta, ker se je med prvimi oglasil narobe ali nič misleči pravi123.
1 2
Kaj zanimivega zdaj berejo drugi
Oddaji VVFaktor na TV3 je v zadnjih šestih mesecih uspelo povečati gledanost za 120 odstotkov.
Vstop v galerijo slik