Nova afera. Cerarjeva svetovalka šele danes zanika, da naj bi bil na letalu za Pariz tudi njen sin.

Bojan Požar, Ljubljana, Pariz, 05.02.2017 07:00
Predprejšnjo soboto, malo pred slavno tekmo med Slovenijo in Hrvaško za bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu v rokometu, je na vojaškem letališču Le Bourget blizu Pariza pristalo slovensko vladno letalo falcon, ki je na tekmo pripeljalo predsednika vlade Mira Cerarja in ministrico za šolstvo in šport Majo Makovec Brenčič.
Mimogrede, vladno letalo falcon običajno pristaja na vojaških letališčih, saj mora vlada zaradi falconove zastarele tehnologije doplačevati stroške pristajanja in takse na civilnih letališčih, na vojaških pa ne.

CERAR KRŠIL PRAVILA LETENJA VLADNEGA LETALA ...

Toda na krovu letala nista bila samo Cerar in ministrica, ampak precej več potnikov, po naših informacijah osem oseb. Med potniki so bili kar trije Cerarjevi svetovalci: nova vodja odnosov z javnostmi v kabinetu predsednika vlade Tanja Subotič-Levanič, svetovalec za odnose z javnostmi Rok Hodej in Cerarjev svetovalec za mednarodna vprašanja Klemen Babnik, ki je tudi ljubljanski mestni svetnik SMC. Zakaj je Cerar med ogledom rokometne tekme sredi Pariza potreboval kar tri svetovalce, je seveda posebno vprašanje.
Toda premier Cerar naj bi s poletom vladnega letala v Pariz (pre)kršil tudi vladna pravila letenja s falconom, saj je bil - po navedbah naših virov - na vladnem letalu tudi "neznani otrok". Po naših informacijah naj bi sicer šlo za sina nove Cerarjeve sodelavke Tanje Subotič-Levanič. Da navedbe naših virov držijo, potrjuje tudi ena od fotografij iz Pariza, ki jih je vlada objavila na svoji uradni spletni strani (oziroma na spletni strani predsednika vlade), nekaj pa so jih potem ponatisnile tudi Slovenske novice. Na tej vladni fotografiji, ki jo objavljamo v nadaljevanju, otroka okoli ramen drži prej omenjeni Klemen Babnik.

... IN ZLORABA PRORAČUNSKEGA DENARJA?!

V zvezi s spornim poletom vladnega falcona v Pariz smo na kabinet predsednika vlade poslali nekaj vprašanj, vendar - kljub pričakovanju, da bomo odgovore dobili že pred dvema dnevoma, minuli petek - vladnih odgovorov še ni. Gre pa za informacije javnega značaja in vprašanja, ki so pomembna za javnost. Saj je, kot vse kaže, prišlo do zelo resnih kršitev pravil letenja z vladnim letalom in zlorabe proračunskega denarja.
To je fotografija iz Pariza, ki jo je na svoji uradni spletni strani, seveda v promocijske namene, objavila vlada oziroma kabinet predsednika vlade.
To je fotografija iz Pariza, ki jo je na svoji uradni spletni strani, seveda v promocijske namene, objavila vlada oziroma kabinet predsednika vlade.

KABINET PREDSEDNIKA VLADE ŠE VEDNO MOLČI

Kabinet predsednika vlade smo minuli petek vprašali naslednje:
Po naših informacijah je na rokometno tekmo za tretje mesto med Slovenijo in Hrvaško na SP z vladnim letalom falcon v Pariz letelo 8 oseb.
V tej zvezi vas prosimo za naslednje podatke:
- poimenski seznam vseh potnikov, ki so bili na letalu, vključno z osebjem letala in varnostniki. Pri vseh (potnikih) vas prosimo tudi za njihove funkcije, zaradi katerih so bili na letalu.
- Sodeč po fotografijah, objavljenih na spletni strani Slovenskih novic (in vlade), so bili v Parizu s predsednikom vlade in ministrico za šolstvo in šport tudi trije vladni svetovalci, Tanja Subotič-Levanič, Rok Hodej in Klemen Babnik. Naši viri pa še trdijo, da je bil na letalu tudi otrok, ki je na fotografiji. Zato vprašanje, čigav otrok je potoval na tekmo z vladnim letalom?
- Namreč, če to drži, ali ni vlada s prevozom otroka na vladnem letalu kršila vladna pravila, predpise oziroma zakone?
- In še, koliko so znašali skupni stroški poleta oziroma poti za celotno "delegacijo" in ločeno za predsednika vlade? Prosim za ločeni specifikaciji za pot in polet, za delegacijo in predsednika vlade.
Odgovore kabineta predsednika vlade bomo objavili takoj potem, ko jih dobimo.

TANJA SUBOTIČ-LEVANIČ: MOJ SIN NI BIL NA LETALU

In šele po današnji objavi članka je avtorja teh vrstic po mobilnem telefonu poklicala Tanja Subotič-Levanič in dejala, da njen sin ni bil na letalu niti v Parizu.
Na vprašanje, zakaj nam tega ni sporočila že v petek, ko smo naša pisna vprašanja posredovali na kabinet predsednika vlade, pa Tanja Subotič-Levanič zatrjuje, da naših vprašanj, poslanih po elektronski pošti, ni videla, čeprav je na vladi oziroma v kabinetu predsednika vlade zaposlena kot vodja odnosov z javnostmi, natančneje kot "svetovalka predsednika vlade za integrirane komunikacije". Iz vlade smo sicer v petek popoldne prejeli pisno potrdilo, da so vprašanja prejeli.
Komentarji
Prijava
Za komentiranje morate biti prijavljeni
Opozorilo: uredništvo spletnega portala Pozareport.si bo po svoji presoji sporne komentarje izbrisalo in po potrebi posameznim avtorjem odvzelo možnost pisanja. Opozarjamo tudi, da je po Kazenskem zakoniku vsak posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja, nestrpnosti in grožnje zoper življenje ali telo druge osebe.

captcha

 • Mefisto
 • 06.02.2017 18:10:48
Zjutraj si mi pravil, da mi grozijo.
Zdaj pa vidim, da je za masaker po novem izbral tebe.
Reci mu, da ti vedno en domobranec varuje dom, pa si ne bo upal blizu.
 • Viktorh
 • 06.02.2017 17:09:12
Opažam, da fukfehterji niso pripravljeni plačati člankov.
 • Viktorh
 • 06.02.2017 09:26:20
Ježešmarička kako luštkani ste bili sinoči.
 • Kako tipično za SMC
 • 05.02.2017 20:00:58
Še svoje otroke zanikajo.
 • Petrovc
 • 05.02.2017 19:42:25
No, prav zaradi tega se jaz ne oglašam več tu.
Cepci.
 • Mihec S'kumarc
 • 05.02.2017 19:34:10

Stari mje naroču naj vam dam podatke, de vas bo počakal:
MIHAEL SKUMAVC S.P., BELCA 14, 4281 MOJSTRANA.
 • ADMINREPORT
 • 05.02.2017 19:27:15
Glede na številne, kritične, pripombe na uredništvo zaradi pisanja komentatorja Viktorja H. (Viktorh), ki se sicer javlja tudi kot: Mihec S'kumarc in še drugimi nazivi, vam sporočamo, da ne lektoriramo ali cenzuriramo komentarjev. Sami ocenjujete dobronamernost komentarja. Smo pa naslov z vsemi podatki omenjenega komentatorja posredovali vsem, ki vas je zanimal.
 • Mihec S'kumarc
 • 05.02.2017 18:59:33
Komentator z mero 05.02.2017 18:51:34
od kdaj pa maš ti mero. Mirš mn kt 150, tiča pa ti sploh nimaš
 • Mihec S'kumarc
 • 05.02.2017 18:56:38
Hi, hi, tastar je že doma.
Le pridte nocoj če upate je glih tolk pjan dvas bo naštiho.
Je pa že klicu urednka d vas blokira kripli.
 • Komentator z mero
 • 05.02.2017 18:51:34
Se v celoti strinjam z komentarjem ŠIPTAR, tega izrojenega Viktorh-a je res potrebno predelati v krvavice. Prej miru ne bo. Brez olike in takta. Stamota. Še večja pa je, da urednik ne briše takega norca.
1 2 3 4
Kaj zanimivega zdaj berejo drugi
Cerar naj bi s poletom na rokometno tekmo v Pariz kršil pravila letenja z vladnim letalom falcon.
Vstop v galerijo slik